Dilemma in de Horeca: Terrasverwarming aan of uit?
01 november 2022 

Dilemma in de Horeca: Terrasverwarming aan of uit?

Het houdt veel horeca ondernemers bezig, neem je de energierekening voor lief om je gasten warm te houden of zet je de terrasverwarming uit om te besparen op de energiekosten. Gelukkig is er veel begrip onder de gasten want thuis hebben ze ook te maken met het bezuinigen op energie en gas.

Terrasverwarming is een luxe die niet elke horeca ondernemer zich kan veroorloven blijkt uit een rondje horeca op de Purmerendse Koemarkt en de Zaanse Dam:

'Het is niet meer te doen, het kost gewoon teveel geld’

‘Als het binnen vol is, kunnen gasten buiten zitten en doen we de lampen aan op aanvraag’

'We hebben elektrische heaters die per groep aangezet kunnen worden, ze hoeven niet allemaal tegelijk aan en dat scheelt in de kosten’

‘Bij ons blijven ze aan, er komen daardoor meer mensen naar ons terras’

‘Alleen als het echt koud wordt zullen we de heaters aanzetten’

‘De gasheaters gaan alleen aan als gasten erom vragen, we weten dat ze veel energie slurpen maar de gasten gaan voor’

Infrarood terras tafel, Infrarood terras tafels, Terrastafel, Terrastafels, Terrasverwarmers, terras verwarmers, Terrasverwarmer, terras verwarmer, Terrasverwarming, heater tafel, infrarood, infrarood verwarming

Er wordt goed over nagedacht, het is lastig bezuinigen in de horeca en een verhoging van de prijzen wil elke horeca ondernemer vermijden. Daarbij komt dat het horeca terras ook dit winterseizoen weer extra belangrijk kan worden bij een corona uitbraak. Wanneer het kabinet besluit nieuwe maatregelen in te voeren en je gasten misschien niet meer binnen mogen zitten om verspreiding van het virus te voorkomen, wil je wel goed voorbereid zijn om je gasten buiten te kunnen ontvangen. Het blijft dus wikken en wegen, wanneer doe je het nou goed en wat voor resultaat wil je uiteindelijk behalen. 

Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn er meerdere alternatieven mogelijk voor de energie slurpende terrasheaters die voor elke horeca onderneming een goede oplossing kan bieden.

Warmtekussens;  een warmtetechnologie die tot wel 4cm diep van binnenuit opwarmt, draadloos, oplaadbaar met timer en thermostaat. 

Infrarood stralers; makkelijk aan het plafond of muur te bevestigen en zijn bedoelt om op grotere afstand te verwarmen, tot wel 6 meter.

Elektrische dekens; elektrisch verwarmde deken met snoer en hand bedieningspaneel.

Infrarood terras tafel: het infrarood warmte- element zit in de poot van de tafel verwerkt, onder het tafelblad om zo de warmte naar het onderlichaam te brengen. Directe verwarming, met snoer.

 

Bron: dagblad Zaanstreek

Reactie plaatsen
01 november 2022 

Het houdt veel horeca ondernemers bezig, neem je de energierekening voor lief om je gasten warm te houden of zet je de terrasverwarming uit om te besparen op de energiekosten. Gelukkig is er veel begrip onder de gasten want thuis hebben ze ook te maken met het bezuinigen op energie en gas.

Terrasverwarming is een luxe die niet elke horeca ondernemer zich kan veroorloven blijkt uit een rondje horeca op de Purmerendse Koemarkt en de Zaanse Dam:

'Het is niet meer te doen, het kost gewoon teveel geld’

‘Als het binnen vol is, kunnen gasten buiten zitten en doen we de lampen aan op aanvraag’

'We hebben elektrische heaters die per groep aangezet kunnen worden, ze hoeven niet allemaal tegelijk aan en dat scheelt in de kosten’

‘Bij ons blijven ze aan, er komen daardoor meer mensen naar ons terras’

‘Alleen als het echt koud wordt zullen we de heaters aanzetten’

‘De gasheaters gaan alleen aan als gasten erom vragen, we weten dat ze veel energie slurpen maar de gasten gaan voor’

Infrarood terras tafel, Infrarood terras tafels, Terrastafel, Terrastafels, Terrasverwarmers, terras verwarmers, Terrasverwarmer, terras verwarmer, Terrasverwarming, heater tafel, infrarood, infrarood verwarming

Er wordt goed over nagedacht, het is lastig bezuinigen in de horeca en een verhoging van de prijzen wil elke horeca ondernemer vermijden. Daarbij komt dat het horeca terras ook dit winterseizoen weer extra belangrijk kan worden bij een corona uitbraak. Wanneer het kabinet besluit nieuwe maatregelen in te voeren en je gasten misschien niet meer binnen mogen zitten om verspreiding van het virus te voorkomen, wil je wel goed voorbereid zijn om je gasten buiten te kunnen ontvangen. Het blijft dus wikken en wegen, wanneer doe je het nou goed en wat voor resultaat wil je uiteindelijk behalen. 

Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn er meerdere alternatieven mogelijk voor de energie slurpende terrasheaters die voor elke horeca onderneming een goede oplossing kan bieden.

Warmtekussens;  een warmtetechnologie die tot wel 4cm diep van binnenuit opwarmt, draadloos, oplaadbaar met timer en thermostaat. 

Infrarood stralers; makkelijk aan het plafond of muur te bevestigen en zijn bedoelt om op grotere afstand te verwarmen, tot wel 6 meter.

Elektrische dekens; elektrisch verwarmde deken met snoer en hand bedieningspaneel.

Infrarood terras tafel: het infrarood warmte- element zit in de poot van de tafel verwerkt, onder het tafelblad om zo de warmte naar het onderlichaam te brengen. Directe verwarming, met snoer.

 

Bron: dagblad Zaanstreek

Reactie plaatsen